Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Пандишпанено руло с конфитюр

Пандишпанено руло с конфитюр

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
5 с.л. брашно
5 с.л. захар
1 ванилия
1 ч.ч. конфитюр или мармалад
1 к.ч. запечени и счукани орехови ядки
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се счупват и се отделят жълтъците от белтъците. Към жълтъците се добавят 2 с.л. кристална захар и 1 с.л. вода. Сместа се разбива върху затоплен котлон докато се увеличи обема й, след това се отстранява и се разбива, докато изстине.

Белтъците се разбиват с останалата захар (3 с.л.) на твърд сняг, към който се прибавят жълтъците, пресятото брашно и ванилията, като се бърка леко.  Полученото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене правоъгълна тава на равномерен пласт с дебелина 3-4 см. Пече се във фурна при висока температура (около 10 минути при 200 градуса). Изпечената и извадена от тавата платка се оставя да изстине, обръща се и се маха хартията. Конфитюрът се разбърква със счуканите орехи и със сместа се намазва платката. Навива се на руло, което се поръсва с пудра захар.


Продукти: яйца, брашно, ванилия, конфитюр, мармалад, орехи, пудра захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар15 Декември 2011
Татяна Караджова
много хубава рецепта, беше от любимите ни с брат ми, когато бяхме деца, тогава майка правеше всяка седмица сладкиши
Аватар21 Септември 2011
Илияна Димова
Чудесен сладкиш! Може вместо с конфитюр да се намаже със сладкарска сметана.


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Пандишпанено руло с конфитюр


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама