Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Пандишпанено руло с конфитюр

Пандишпанено руло с конфитюр

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
5 с.л. брашно
5 с.л. захар
1 ванилия
1 ч.ч. конфитюр или мармалад
1 к.ч. запечени и счукани орехови ядки
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се счупват и се отделят жълтъците от белтъците. Към жълтъците се добавят 2 с.л. кристална захар и 1 с.л. вода. Сместа се разбива върху затоплен котлон докато се увеличи обема й, след това се отстранява и се разбива, докато изстине.

Белтъците се разбиват с останалата захар (3 с.л.) на твърд сняг, към който се прибавят жълтъците, пресятото брашно и ванилията, като се бърка леко.  Полученото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене правоъгълна тава на равномерен пласт с дебелина 3-4 см. Пече се във фурна при висока температура (около 10 минути при 200 градуса). Изпечената и извадена от тавата платка се оставя да изстине, обръща се и се маха хартията. Конфитюрът се разбърква със счуканите орехи и със сместа се намазва платката. Навива се на руло, което се поръсва с пудра захар.


Продукти: яйца, брашно, ванилия, конфитюр, мармалад, орехи, пудра захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар15 Декември 2011
Татяна Караджова
много хубава рецепта, беше от любимите ни с брат ми, когато бяхме деца, тогава майка правеше всяка седмица сладкиши
Аватар21 Септември 2011
Илияна Димова
Чудесен сладкиш! Може вместо с конфитюр да се намаже със сладкарска сметана.



Ако желаете, може да сложите връзка към Пандишпанено руло с конфитюр


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама