Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Ориз с пилешко по китайски

Ориз с пилешко по китайски

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. дългозърнест ориз
450 мл. студена вода
100 гр. пилешка шунка
200 гр. пилешко филе
2 яйца
4 с.л. олио
100 гр. замразени зеленчуци
сол
черен пипер
соев сос и други подходящи подправки на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ориз с пилешко по китайски

Измийте ориза много добре. Прехвърлете го в тенджера и го залейте с 450 мл. вода. Сложете тенджерата на силен огън да възври ориза и го оставете да ври около 10 минути, докато се изпари половината вода. След това покрийте тенджерата и намалете котлона до най-ниска степен. Оставете ориза да уври за 10-15 минути.

* Докато оризът ври на бавен огън не отваряйте капака. Ако го направите, ще се загуби парата, която се образува в съда, и така оризът няма да уври колкото е нужно. След като оризът е готов, го оставете да се охлади напълно в същата тенджера, за да се изпари всичката влага и при пърженето да не слепне.

Нарежете шунката на малки кубчета. Нарежете и пилешкото филе също на малки кубчета. Яйцата разбийте в купа и оставете на страна. Зеленчуците размразете предварително. Сложете олиото в дълбок тиган или уок . Оставете олиото да загрее до момент, в който започне да пуши ( т.е. много горещо). Сложете нарязаното на кубчета месо, като разбърквате непрекъснато. След 2-3 минути прибавете и ориза. Запържвате всичко на много силен огън около 1-2 минути. Изсипете и зеленчуците, като също бъркате енергично за около 2 минути. И накрая сипете разбитите яйца, като продължавате да бъркате.

Подправете ястието със необходимите подправки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ориз с пилешко по китайски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама