Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Ореховки с мас

Ореховки с мас

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

50-60 г почистени от черупките орехови ядки
100 г мас - мека
2 пакетчета ванилии
50 г пудра захар
брашно
няколко почистени орехови ядки - едри за украса на ореховките

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Орехите за тестото на ореховките смиламе ситно. В купа слагаме меката мас и към нея прибавяме пресятата пудра захар и ванилиите. С миксер разбиваме добре съставките, да се смесят и да се получи гладка хомогенна бяла като крем смес. Прибавяме смлените ситно орехови ядки. Започваме да разбъркваме с лъжица и прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо да получим меко, не лепнещо тесто, което оформяме на топка. Слагаме тестото в найлонова торбичка и оставяме в хладилник за 15 минути. Като се охлади, от тестото правим малки топчета, които подреждаме на разстояние в тава върху хартия за печене. Леко притискаме топчетата с длани и отгоре на всяка ореховка, слагаме по-едра орехова ядка. Печем в нагрята на 170 градуса фурна за приблизително 15 минути или до готовност. Ореховките трябва да са бели.


Продукти: орехи, свинска мас, ванилия, пудра захар, брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Ореховки с ванилия, лимон и канела

Последни статии

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Ореховки с мас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear