Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Ореховки с мас

Ореховки с мас

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

50-60 г почистени от черупките орехови ядки
100 г мас - мека
2 пакетчета ванилии
50 г пудра захар
брашно
няколко почистени орехови ядки - едри за украса на ореховките

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Орехите за тестото на ореховките смиламе ситно. В купа слагаме меката мас и към нея прибавяме пресятата пудра захар и ванилиите. С миксер разбиваме добре съставките, да се смесят и да се получи гладка хомогенна бяла като крем смес. Прибавяме смлените ситно орехови ядки. Започваме да разбъркваме с лъжица и прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо да получим меко, не лепнещо тесто, което оформяме на топка. Слагаме тестото в найлонова торбичка и оставяме в хладилник за 15 минути. Като се охлади, от тестото правим малки топчета, които подреждаме на разстояние в тава върху хартия за печене. Леко притискаме топчетата с длани и отгоре на всяка ореховка, слагаме по-едра орехова ядка. Печем в нагрята на 170 градуса фурна за приблизително 15 минути или до готовност. Ореховките трябва да са бели.


Продукти: орехи, свинска мас, ванилия, пудра захар, брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Ореховки с ванилия, лимон и канела

Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Ореховки с мас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама