Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Орехови сладки - III вариант
Орехови сладки - III вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 жълтъка
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 каф.чашка пудра захар
2 ванилии
1 каф.чашка ситно смлени орехови ядки
1 бакпулвер
щипка канела
брашно
за поръсване на сладките:
едросмлени орехови ядки
захар кристална
1 супена лъжица прясно мляко
Разбиваме жълтъците с пудра захар и олио и отделяме 1 супена лъжица за намазване на сладките. Към разбитите жълтъци прибавяме киселото мляко, ванилиите, щипка канела и орехите, а след това и бакпулвера, смесен с брашно, колкото е необходимо за замесване на твърдо тесто, от което правим малки топчета. Подреждаме в тавичка върху хартия за печене и леко притискаме. Намазваме с отделения жълтък, който смесваме с 1 супена лъжица прясно мляко. Поръсваме всяка сладка със смесени едро смлени орехови ядки и кристална захар. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Орехови сладки - III вариант
От форум:
От друг сайт: