Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Охлювчета с кокос и масло

Охлювчета с кокос и масло

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 ванилия
365 мл. прясно мляко
14 г. суха мая
70 г. захар
660 г. брашно
сол
70 г. масло
1 яйце

за пълнежа:
5 с.л масло
100 г. кокосови стърготини
200 г. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Затопляме леко млякото. Маслото го изкарваме на стайна температура преди това. При млякото добавяме ванилията, захарта и сухата мая. Разбъркваме. Пресяваме брашното, защото така става по-добре. Изсипваме брашното в дълбока купа. Към него слагаме сол. Правим в него кладенче. Сипваме в кладенчето млякото - 365 мл., маслото - 70 гр. и яйцето. Замесваме меко и гладко тесто. Оставяме го да втаса на топло за 30 мин.

След ката е втасало тестото го слагаме върху набрашнена маса. Разточваме го с форма на правоъгълник. Правим пълнеж от масло, кокосови стърготини и захар. Слагаме съставките за пълнежа в купа и разбиваме с миксер, като първо разбиваме меко масло 5 с.л и захар и после прибавяме стърготините. Върху разточения лист с размери около 40 на 30 см. мажем от пълнежа. Първо нанасяме равномерно и после намазваме с лъжица. Навиваме намазания лист на дълго руло. Режем рулото с дебелина през 7 см. Подреждаме рулцата, приличащи на охлювчета в тава. Намасляваме тавата преди това. Подреждаме на малко разстояние едно от друго в кръг, трябва да имаме предвид, че като бухнат и се изпекат те ще доближат и няма да са сплескани, ще си останат кръгли. Оставяме ги на стайна температура за 20 мин. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност. В същността си рецептата е от Пекарната на Рудолф, но я промених малко. Стават много вкусни.


Продукти: ванилия, прясно мляко, суха мая, захар, брашно, сол, краве масло, яйца, кокосови стърготини, захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Охлювчета с крема сирене
Охлювчета с лионски салам
Охлювчета с маслинка

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Охлювчета с кокос и масло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама