Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Новогодишни бели курабии

Новогодишни бели курабии

Разпечатай

от готварската книга на Цвета Спасова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
500 г масло
100 г пудра захар
4 ванилии
10 г бакпулвер
1/2 ч.л. без връх амонячна сода
50 г коняк
400 г обелени бадеми
1 кг брашно
пудра захар + 2 ванилии за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Новогодишни бели курабии

Предварително приготвяме бадемите. Ако не са обелени, поставяме ги в съд с вода да заврят за малко, охлаждаме и обелваме. Всяко бадемче го нарязваме на 3 части и ги печем на фурна 100 С до розово. Към леко разтопеното масло прибавяме яйцето, захарта, ванилията и разбиваме добре, прибавяме коняка, бакпулвера и амонячната сода, изгасена с малко лимонов сок или оцет и накрая бадемите. Прибавяме и брашното, като тестото трябва да е ронливо. Правят се фигурки по желание или малки топчета за една хапка. Печем на 190 С до леко бежов цвят. В голям съд поставяме пудрата захар с ванилията, овалваме още горещите курабийки една по една в захарта за секунда и ги нареждаме на хартия. След като са изстинали добре, ги поръсваме обилно със захарта. Подреждаме ги в чиния.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Новогодишни бели курабии


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама