Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Новогодишна пита
Новогодишна пита
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
350 мл прясно мляко
100 мл топла вода
1 пакет суха мая
1 ч л захар
1 ч л сол
2 яйца без един жълтък
3 с л олио
краве масло за намазване
200 г натрошено сирене
700 г брашно
Смесваме в брашното, сухата мая, сол, захар, олио. Добавяме прясното мляко, водата и леко разбитите яйца. Замесваме средно меко тесто и оставяме 40 мин. да втаса.
Разделя се на две части. Всяка се разточва на правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме сирене. Навиват се две рула. Краищата се отрязват и нареждат в намаслена тава върху хартия за печене в средата. Останалото се нарязва на триъгълници, които се нареждат по края на тавата едно с връх навън, едно с връх навътре. Намазваме с разбит с малко олио жълтък. Печем в загрята фурна 170 градуса 40 минути до златиста коричка. Изважда се, намазваме с краве масло и покриваме с кърпа да омекне.
ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА, ДА Е МИРНА И ПЛОДОРОДНА !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Новогодишна пита
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева