Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с цариградско грозде

Мъфини с цариградско грозде

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

125 г масло
3 яйца
3 - 4 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. канела
40 - 50 бр. зърна цариградско грозде
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното в купа. Към брашното добавяме бакпулвера и объркваме добре. Оставяме маслото на стайна температура да се размекне много добре. Яйцата също ги оставяме на стайна температура, преди да почнем да правим мъфините. В отделна купа разбиваме пудрата захар и маслото с миксер продължително. Сместа става гладка, гъста и жълта. Важно е маслото да е меко.

В друга купа си чукваме три яйца. Разбиваме яйцата пак с миксер. Яйцата, които съм ползвала, са размер L. Смесваме двете смеси от яйца и маслото с пудрата захар. Разбъркваме добре. После постепенно прибавяме брашното с примесения бакпулвер. Разбъркваме с лъжица много добре. Добавяме канелата. Пак разбъркваме. Намазняваме формата за мъфини с олио или масло и посипваме леко с брашно. Аз ползвам масло, за намазване са ни нужни още 2 с.л масло. Така стават по-хубави според мен. Разпределяме сместа равномерно във формата за мъфини. Сместа е за 12 бр. Стават не много големи. Кашата изглежда гъста и малко, но ще ви стигне за 12 бр.

Измиваме зърната от цариградското грозде. Подсушаваме си ги с два листа кухненска хартия. Гледаме зърната да не са розови или зеленикави, защото кората е по твърда, а и те самите ще са по-кисели. Почистваме ги от двете страни много леко, за да не нараним зърната. Режем ги на половинки. Нужни са ни около 40 - 50 бр. Редим половинките върху кашата, която сме разпределили с месестата част надолу. Ако при рязането се отдели от приятната месеста част, можем да разпределим също върху мъфините. Печем в загрята фурна на 180 градуса.


Продукти: краве масло, яйца, кисело мляко, пудра захар, канела, цариградско грозде, брашно, бакпулвер

Тагове: Мъфини, Кексчета

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Мъфини с боровинки
Мъфини с боровинки и канела
Мъфини с вишни и вишновка
Мъфини с банан

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Мъфини с цариградско грозде


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама