Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Мъфини с шоколад и портокал

Мъфини с шоколад и портокал

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
200 г захар
200 г кисело мляко
150 г шоколад
1 с л какао
1 ч л бакпулвер
100 мл олио
сок и кора от половин портокал

за украса:
100 мл сл сметана
1 с л пудра захар
зелена боя за оцветяване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа се разбиват яйцето със захарта. Добавяме олиото, киселото мляко, какаото, бакпулвера и брашното. Разбъркваме, накрая добавяме сок, настъргана кора от портокал и настърган на едро шоколад.

В намаслени големи форми за мъфини 6 бр. се разпределя кексовата смес. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути. Изваждат се и се охлаждат мъфините.

Разбиваме с миксер сметаната с пудрата захар, оцветяваме със зелената боя. Сипваме с лъжица в пош и с накрайник за тревичка украсяваме мъфините, отгоре поставяме цветенце. Вкусно, красиво и пролетно !


Продукти: яйца, захар, кисело мляко, шоколад, какао, бакпулвер, олио, портокали, сметана, пудра захар, зелена боя

Тагове: Оригинални рецепти, Мъфини, Кексчета

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Мъфини с портокал и шоколад
Мъфини с помело, мандарини и шоколад
Мъфини с шоколад
Мъфини с шоколад и лимонова кора
Мъфини със захаросани череши (без яйце)

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Мъфини с шоколад и портокал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама