Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Мъфини с маслини, гъби и шунка

Мъфини с маслини, гъби и шунка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч. мариновани гъби печурки
100 г шунка
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
10 маслини
сусам за поръсване отгоре
масло за намазване на мъфините

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбивам яйцата в купа с помощта на бъркалка. Пресявам брашното и добавям бакпулвера и обърквам. Към сместа в яйцата добавям олиото и обърквам добре. Нарязвам гъбките на малки парчета. Ползвах мариновани в буркан, нарязани на шайби. Шунката я нарязвам на малки парченца. Използвам обезкостени черни маслини, тях също ги режа на малки парченца. Ако нямате такива, можете да използвате с костилка, обезкостете и нарежете на дребно. Прибавям всички нарязани съставки при яйцата и олиото. После постепенно към сместа добавям и киселото мляко. Накрая добавям и брашното с бакпулвера. Обърквам много добре. Брашното с примесения бакпулвер го прибавям постепенно и обърквам.

Намазвам си формата за мъфинки с масло и посипвам леко с брашно. Използвах немско масло, с олио също стават добре, но с маслото са по-ароматни. Разпределям равномерно във формата и заглаждям леко с малка лъжица. Посипвам със сусам. Пека в загрята на 180 градуса фурна. Вече опечени нареждам в подходящ съд. Хапваме с кафе или айран. Добър апетит!


Продукти: гъби, печурки, шунка, яйца, олио, кисело мляко, бакпулвер, брашно, маслини, сусам, краве масло

Тагове: Мъфини, Кексчета

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Солени мъфини
Мъфини с извара
Мъфини с кренвирш
Мъфини `Закуска`

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Мъфини с маслини, гъби и шунка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear