Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мус от вишни върху белтъчна бисквитка
Мус от вишни върху белтъчна бисквитка
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за белтъчните бисквитки:
1 белтък
150 г пудра захар
1 ванилия
наколко капки оцет
2 с.лъжици гореща вода
за плодовия мус:
2 ч.чаши почистени плодове, вишни
захар на вкус
1 ванилия
1 пакетче суха сладкарска сметана
прясно мляко за разбиване на сметаната
Разбиваме белтъка и добавяме внимателно захарта без да спираме миксера. Добавяме няколко капки оцет и 2 суп.лъж. гореща вода. Белтъчната смес шприцоваме във форма на бисквитки върху намазана с мазнина хартия за печене. Изсушаваме в слаба фурна.
През това време приготвяме плодовете. Почистваме от дръжчиците и костилките, наливаме малко вода, поръсваме захар на вкус, ванилия и варим до почти извиране на течността. Намачваме полученото плодово пюре и оставяме да се охлади. Разбиваме сметаната с прясното мляко по указанията на опаковката. Смесваме разбитата сметана с плодовете и слагаме да се охлади във фризера. Поднасяме получения плодов мус, гарниран върху белтъчна бисквитка. Украсяваме с пресни плодове.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изглежда фантастично!
Ако желаете, може да сложите линк към Мус от вишни върху белтъчна бисквитка
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова