Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко

Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
4-5 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлебна сода
2 капки оцет,  за да шупне содата
1/2 пакетче канела
2 яйца
5 ч.л. мед
сладко
1 белтък
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 млечен шоколад
1 с.л. масло
зелена боя
червена боя

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното дълбока купа. Разбиваме яйцата. Шупваме содата с оцета. Прибавяме го към купата с яйцата, заедно със захарта, меда , канелата и олиото. Разбъркваме всичко много добре с лъжица. Смесваме сместа с брашното и замесваме тесто. Оставяме го върху набрашнена маса да си почине за 10 мин. Разделяме го на 3 равни части. Разточваме ги на листи поетапно и правим разрези с формички за сладки по желание - елхи, сърца, мечета, пеперуди. Нареждаме готовите сладки в тава, застлана с хартия за печене и печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Слепваме две по две с домашно сладко от сливи. Тези, които сме направили с формичка сърце правим основа с голямо сърце, а друга част вече отрязана пак голяма вътре я режем с по - малко сърце. Така залепваме голямо сърце със сърце с отвор, като по този начин се вижда сладкото. Разтопяваме шоколада на водна баня с маслото на котлона в подходящ съд. С лъжичка от сместа рисуваме върху меденките. Разбиваме белтък с пудра захар около 1/2 ч.ч. на сняг с миксер или тел. С малка лъжица  слагаме 1/3 от него в малко пликче с отрязано връхче и рисуваме меденките. Разделяме останалия айсинг в 2 купички. В едната слагаме малко червена сладкарска боя, а в другата зелена. Рисуваме и с тях върху вече залепените меденки. Нареждаме ги в табла да стегне айсинга. Прибираме ги в метална кутия за сладки, за да омекнат добре.


Продукти: олио, захар, брашно, хлебна сода, оцет, канела, яйца, мед, сладко, пудра захар, шоколад, краве масло, зелена боя, червена боя

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Коледни меденки с канела и какао
Коледни меденки с украса от айсинг

Последни статии

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама