Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Меденки

Меденки

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
2 с.л. мед
2 к. ч. захар
2 к.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно за меко тесто
орехови ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиват се яйцата, захарта и меда. Добавят се олиото, содата и брашното. Трябва да се получи меко тесто. От тестото се правят топчета колкото орех, подреждат се в намаслена тава и върху всяко топче се слага орехова ядка. Пекат се на 180 градуса.


Продукти: яйца, мед, захар, олио, сода бикарбонат, брашно, орехи

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Меденки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear