Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Масленки със сладко от сливи

Масленки със сладко от сливи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

½ ч.ч свинска мас
½ ч.ч пудра захар
1 белтък
1 2/3 ч.ч брашно
1 малка щипка сол
13 ч.л конфитюр от сини сливи /домашен/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме пудрата захар с цедка и я слагаме в купа. Вътре добавяме и маста без да я разтопяваме. С миксер разбиваме маста и пудрата захар докато стане на гладък крем. После добавяме вътре една малка щипка сол и белтъка и разбиваме отново с миксера. На части прибавяме предварително пресятото брашно и объркваме с ръка. Отива около 1 2/3 ч.ч брашно. Трябва да се получи меко маслено тесто, не твърдо. От тестото правим 26 топчета колкото голям орех. Всяко оформяме с ръце, като гледаме да са равни. Нареждаме ги в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. В средата на всяко топче почти до дъното правим вдлъбнатина с кръгла капачка на маркер. В дупчиците слагаме по ½ ч.л домашен конфитюр от сини сливи. Печем маслените сладки около 7-8 мин. в предварително загрята фурна. Подреждаме в чиния и поднасяме с кафе. Да ви е сладко!


Продукти: мас, пудра захар, брашно, сол, конфитюр

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Масленки
Масленки Рози
Масленки с какао
Маслени сладки със сладко и орехче
Маслени сладки с ванилия и смлени ядки

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Масленки със сладко от сливи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама