Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Мариновано сирене

Мариновано сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г. сирене
зехтин Коста Доро Екстра Върджин
1 шепа иглички пресен розмарин
1 шепа пресен босилек
3 щипки черен пипер
½ ч.л червен пипер лют
¼ кора на лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме сиренето на кубчета с размири 2 см. на 2 см. Използваме твърдо сирене. Аз използвах Добруджанче, вие преценете какво. Измиваме  2 бурканчета от 300 г. и 1 бурканче от 260 г. Накъсваме пресен босилек листенце по листенце. Игличките от пресен розмарин също ги делим от 1 цяло клонче. За трите бурканчета са нужни около шепа пресен розмарин и шепа пресни листа от босилек. В 1 бурканче слагаме на дъното 3 кубчета сирене. Следва листенца босилек и иглички розмарин, сложени на места. Измиваме лимона. ¼ от кората на лимон /жълт/ режем на много тънки клечици. Слагаме от лимоновата кора. Следват пак кубчета сирене и редуваме така до запълване на бурканчето. Слагаме където можем, не притискаме, за да не се смачка сиренето. Най-накрая слагаме щипка черен пипер. Така правим и с другите две бурканчета. ½ ч.л червен пипер разпределяме в бурканчетата равномерно. Накрая поливаме почти до горе със зехтин. Аз използвах зехтин Коста Доро - Екстра Върджин. Измиваме капачки и затваряме много добре. Поклащаме бурканчетата. Слагаме маринованото сирене в хладилника за 5 дни. После консумираме. На мен лично ми харесва с препечен черен хляб и пресен домат. Това е!


Продукти: сирене, зехтин, розмарин, босилек, черен пипер, червен пипер, лимони

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Мариновано сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама