Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Малки тутманичета със сирене и шпек салам

Малки тутманичета със сирене и шпек салам

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
250 мл. прясно мляко
50 мл. вода
75 мл. олио
1/2 кубче прясна мая
1 с.л захар
1 ч.л сол
640 г. брашно
180 г. шунка
200 г. сирене
сусам
1 жълтък+2 с.л олио - за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното в тава. Леко стопляме прясното мляко. В около 100 мл. от топлото прясно мляко разтваряме маята като прибавяме и захарта и 1 с.л. от брашното. Добре е да се ползва кубче мая. Разбъркваме добре и оставяме да шупне. Правим кладенче в брашното и слагаме сол, яйцето, олиото, останалото прясно мляко и шупналата мая, която си разтворихме. Топла вода около 50 мл. слагаме и нея в брашното. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Отива около 600 г. брашно и още за доомесване. Тестото го оставяме на топло да втаса за 40 мин. Делим го на 15 части. Натрошаваме сиренето, а шунката я режем на малки парченца. Всяка част я оформяме на дълга лента и слагаме отгоре нарязана на ситно шунка и сирене, после загръщаме и усукваме на възел. Дооформяме с ръце. В купичка разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио. Оформените тутманичета намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.Печем в загряна на 180 градуса фурна до готовност.


Продукти: яйца, прясно мляко, олио, мая, захар, сол, брашно, шунка, сирене, сусам

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик
Тутманик - `охлювчета`
Тутманик `Хризантема`
Тутманик с готово тесто
Тутманик като охлюв

Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Малки тутманичета със сирене и шпек салам


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама