Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Макарони с бял сос

Макарони с бял сос

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150-200 г. макарони
4 суп.лъж. зехтин
1 суп.лъж. брашно
300 мл. прясно мляко
200 мл. вода
1 суп.лъж. зеленчукова подправка
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус

Получават се около 3 порции.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме макароните. Отцеждаме от водата. В тенджера загряваме 4 суп.лъж. зехтин и запържваме до златисто 1 суп.лъж. брашно. Наливаме постепенно прясното мляко и водата. Овкусяваме със зеленчукова подправка. Добавяме сол и черен пипер на вкус . Варим на котлона до готовност и добавяме макароните. Разбъркваме добре, за да се овкусят. Сервираме горещи, поръсени с настърган кашкавал и украсени с маслинки и магданоз.


Продукти: макарони, зехтин, брашно, прясно мляко, вода, зеленчукова подправка, кашкавал, сол, черен пипер

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Макарони с бял сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама