Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Макарони на фурна с доматен сос и босилек

Макарони на фурна с доматен сос и босилек

Разпечатай

от готварската книга на Владимир Петровски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 4 порции:
1-2 пакета макарони
1 консерва доматен сок /пюре/
3-4 скилидки пасиран чесън
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сух босилек
сол и смлян черен пипер на вкус
1 морков, нарязан на кубчета
3-4 пилешки или свински кренвирши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В съд на котлона наливаме вода и в нея слагаме малко сол. Щом заври добавяме макароните и варим в продължение на 10 минути. Заливаме ги със студена вода и отцеждаме. В отделен съд сипваме двете лъжици олио, доматеното пюре, чесън, сол, черен пипер, моркова, кренвиршите. Преди да отстраним от огъня поръсваме соса с босилека. С него заливаме готовите и отцедени макарони. Разбъркаме добре и всичко изсипваме в керамична тава за печене. Печем при температура от 250 градуса - 20 минути.

Времето за приготвяне на това ястие е както следва: 10 минути варене на макароните, 5 минути приготвяне на соса, 20 минути печене на фурна на макароните. Общо време за приготвяне - 35 минути.


Продукти: макарони, доматен сок, чесън, олио, сух босилек, сол, черен пипер, моркови, кренвирши

Тагове: Бързи рецепти, Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар26 Декември 2017
tony marinov
С настърган кашкавал отгоре стават още по вкусни.Запичаме после.



Ако желаете, може да сложите връзка към Макарони на фурна с доматен сос и босилек


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама