Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Макарони на фурна с доматен сос и босилек

Макарони на фурна с доматен сос и босилек

Разпечатай

от готварската книга на Владимир Петровски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 4 порции:
1-2 пакета макарони
1 консерва доматен сок /пюре/
3-4 скилидки пасиран чесън
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сух босилек
сол и смлян черен пипер на вкус
1 морков, нарязан на кубчета
3-4 пилешки или свински кренвирши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В съд на котлона наливаме вода и в нея слагаме малко сол. Щом заври добавяме макароните и варим в продължение на 10 минути. Заливаме ги със студена вода и отцеждаме. В отделен съд сипваме двете лъжици олио, доматеното пюре, чесън, сол, черен пипер, моркова, кренвиршите. Преди да отстраним от огъня поръсваме соса с босилека. С него заливаме готовите и отцедени макарони. Разбъркаме добре и всичко изсипваме в керамична тава за печене. Печем при температура от 250 градуса - 20 минути.

Времето за приготвяне на това ястие е както следва: 10 минути варене на макароните, 5 минути приготвяне на соса, 20 минути печене на фурна на макароните. Общо време за приготвяне - 35 минути.


Продукти: макарони, доматен сок, чесън, олио, сух босилек, сол, черен пипер, моркови, кренвирши

Тагове: Бързи рецепти, Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар26 Декември 2017
tony marinov
С настърган кашкавал отгоре стават още по вкусни.Запичаме после.



Ако желаете, може да сложите връзка към Макарони на фурна с доматен сос и босилек


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear