Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Любовно тирамису

Любовно тирамису

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г. Маскарпоне
4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
100 г. пудра захар
2 с. л. коняк (амарето, ром или марсала)
250 мл. силно кафе еспресо
1 опаковка бишкоти
2 ч. ч. натурално какао

за украсата:
картонени сърчица
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Жълтъците се разбиват с пудра захар докато не увеличат обема си 3-4 пъти. Прибавя се Маскарпонето и се размесва внимателно с дървена лъжица. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Добавят се при Маскарпонето внимателно и се разбъркват. В свареното кафе се прибавят 2 с. л. коняк (амарето или ром). Бишкотите се потапят една по една в кафеената смес и се нареждат една до друга. Отгоре се поставя един слой крем. Отгоре отново потопените бишкоти, крем. Най - горният слой трябва да бъде крем. Така наредените бишкоти се поставят в хладилника да престоят една нощ. Преди сервирането се поръсват с какао. Предварително изрязаните сърца се поставят върху тирамисуто, и около тях се поръсва с пудра захар, след това се махат.


Продукти: маскарпоне, сирене маскарпоне, яйца, пудра захар, коняк, амарето, ром, марсала, кафе еспресо, бишкоти, какао, картонени сърчица, пудра захар

Тагове: Рецепти за Свети Валентин, Италианска кухня, тирамису

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (5)


Аватар13 Февруари 2012
Надя Недева
Ами аз не съм я срещала.. Но с яйцата става много вкусно :)
Аватар12 Февруари 2012
Анелия Терзиева
Чудесно изглежда! Можете ли да споделите рецепта, в която са заменени суровите яйца с нещо друго? Мисля, че съм срещала вариант с разбита сметана, но не се сещам точно...
Аватар11 Февруари 2012
Надя Недева
Приготвя се много лесно и бързо :) А резултатът е отличен :)
Аватар10 Февруари 2012
Нина Райчева
Който ми го приготви много ще го обичам :))))
Аватар10 Февруари 2012
Илияна Димова
Много красиво, а сигурно и много вкусно! Идеята за украса е прекрасна!



Ако желаете, може да сложите връзка към Любовно тирамису


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама