Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Либийски картофи

Либийски картофи

Разпечатай

от готварската книга на Роза Костова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 броя по големи картофа
250 гр. кайма
1 глава лук
1 скалидка чесън
1 буркан нарязани и белени домати или 5-6 пресни домата
брашно
2 яйца
канела
сол
черен пипер
чубрица.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелете и нарежете картофите на дебели филии. Всяко парче картоф разрежете по средата, по дължината му, но не до края. Сложете картофите в купа със студена подсолена вода за 1 час, за да омекнат.

За доматения сос нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в тиган с 2-3 с.л. олио или зехтин. Добавете доматите и разбъркайте. Овкусете с малко сол, черен пипер и чубрица. Запържете за 3-4 минути и добавете вода. Оставете соса да покъкри 10 минути на слаб огън. Каймата се овкусява с подправки по желание. Напълнете картофите с каймата. Картофите трябва да могат да се затворят, но същевременно с това да се вижда плънката в тях.

За панировката разбийте в дълбока чиния яйцето с щипка канела и малко вода. В друга чиния сипете брашното. Загрейте един пръст олио в тиган. Потапяйте пълнените картофи първо в яйчената смес, а след това ги овалвайте в брашно, но не много. Пържете пълнените картофи до златисто, от двете страни.

Сипете доматения сос в тавичка. Подредете панираните пълнени картофи в него. Печете картофите в предварително загрята фурна на 180 градуса докато придобият златист цвят или докато омекнат до готовност.


Продукти: картофи, кайма, лук, чесън, домати, брашно, яйца, канела, сол, черен пипер, чубрица

Тагове: Либийска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пълнени картофени кюфтета
Пълнени картофи с лук

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Либийски картофи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear