Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Лесна шоколадова торта с физалис

Лесна шоколадова торта с физалис

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
50 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия

за глазура и украса:
150 г кулинарен шоколад
малко бял шоколад
филирани бадеми
физалис

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесете брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и какаото. Изсипете млякото, добавете олиото и разбъркайте.

Разбийте яйцата с миксер за около 5 минути и ги добавете към тестото. Разбийте отново всичко добре.

Печете на 180 ° C 30-40 минути.

Покрийте с разтопен на водна баня шоколад. Отстрани украсете тортата с филирани бадеми, отгоре поставете физалис и малко настърган бял шоколад.


Продукти: брашно, захар, какао, прясно мляко, яйца, олио, бакпулвер, ванилия

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Шоколадова торта
Шоколадова Новогодишна торта
Шоколадова глазура
Лесна шоколадова торта `Алекс`

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар06 Март 2015
Az-gotvia.bg
По рецепта не се сиропира. Аз я надупчих леко и я полях с 5-6 лъжици прясно мляко, но не мисля, че това се отрази много. Според мен тестото е меко заради малкото количество брашно и е много вкусно. На вкус наподобява рецептата Постно шоколадово кексче за 1 минута.
Тортата сиропира ли се?



Ако желаете, може да сложите връзка към Лесна шоколадова торта с физалис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear