Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Лесна шоколадова торта с физалис

Лесна шоколадова торта с физалис

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
50 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия

за глазура и украса:
150 г кулинарен шоколад
малко бял шоколад
филирани бадеми
физалис

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесете брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и какаото. Изсипете млякото, добавете олиото и разбъркайте.

Разбийте яйцата с миксер за около 5 минути и ги добавете към тестото. Разбийте отново всичко добре.

Печете на 180 ° C 30-40 минути.

Покрийте с разтопен на водна баня шоколад. Отстрани украсете тортата с филирани бадеми, отгоре поставете физалис и малко настърган бял шоколад.


Продукти: брашно, захар, какао, прясно мляко, яйца, олио, бакпулвер, ванилия

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Шоколадова торта
Шоколадова Новогодишна торта
Шоколадова глазура
Лесна шоколадова торта `Алекс`

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар06 Март 2015
Az-gotvia.bg
По рецепта не се сиропира. Аз я надупчих леко и я полях с 5-6 лъжици прясно мляко, но не мисля, че това се отрази много. Според мен тестото е меко заради малкото количество брашно и е много вкусно. На вкус наподобява рецептата Постно шоколадово кексче за 1 минута.
Тортата сиропира ли се?



Ако желаете, може да сложите връзка към Лесна шоколадова торта с физалис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама