Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лапад с ориз

Лапад с ориз

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 връзки лапад
1 връзка пресен лук
1 кафяна чашка ориз
4-5 супени лъжици олио
1 чаена чаша вода
магданоз и джоджен на вкус
червен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лапад с ориз

Лукът и лапада се почистват и измиват добре в течаща вода. Ситно нарязаният лук се задушава в олиото. Прибавят се червеният пипер и лапада, нарязан на дребно, оризът и водата. Ястието се оставя да ври на слаб огън. Преди да се свали от котлона се поръсва с нарязаните магданоз и джоджен. Сервира се с кисело мляко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар04 Март 2019
tony marinov
Много свежо и леко.Става чудно на вкус.Добавих и заливка от яйце, брашно и мляко.
Аватар27 Април 2012
Нина Райчева
Непретенциозно, но много любимо ястие!



Ако желаете, може да сложите линк към Лапад с ориз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама