Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ламингтън

Ламингтън

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
2 яйца
¾ ч.чаша захар
½ ч.чаша олио
1 и ½ ч.чаша брашно
1 пак. бакпулвер
½ ч.чаша прясно мляко
щипка сол
ванилия

за глазурата:
200 гр. прясно мляко
2 с.л. натурално какао
100 гр. натурален шоколад, начупен
80 гр. масло
100 гр. захар
200 гр. кокосови стърготини за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ламингтън

Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавяме олиото, млякото и разбъркваме отново. Към пресятото брашно добавям бакпулвера, солта и ванилията и прибавям към течната смес. Разбърквам добре до получаване на гладко тесто.

Изсипваме тестото в предварително намазана с масло тава и застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190С за около 20-25 минути. След готовност оставям за 10 минути да се охлади леко в тавата и след това го премествам върху решетка да изстине напълно.

За глазурата, смесваме всичко в касерола и слагаме на котлона. Разбърквам докато се образува гладък шоколадов топинг. Отстранявам от огъня и оставям да се охлади. Блатът нарязвам на квадратни парченца с дължина на страните около три сантиметра. Всяко парче потапям с помощта на дървен шиш в глазурата и след това овалвам в кокосовите стърготини. Може да се съхраняват в добре затворена кутия за няколко дни.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ламингтън


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама