Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Курбан

Курбан

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 килограма овче месо /или шилешко/
eдра сол
1 глава лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме месото на малки порции, поставяме в тенжера с много вода и заваряваме, за да се отпени месото. Когато е отпенено и полусварено месото преминаваме към процедурата прехвърляне на курбана, като в друга тенжера поставяме отцедените порции месо и прецеждаме получения от варенето бульон. Ако се налага се долива гореща вода, поставя се едра сол на вкус и лукът, резнат на четири, но не нацяло /лукът обира мазнината и миризмата на лой/. Оставяме да се свари курбана и сервираме горещ.


Продукти: овче месо, сол, лук

Тагове: Българска кухня, Рецепти за Димитровден, Рецепти за Архангеловден

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Курбан - II вариант


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Ако желаете, може да сложите връзка към Курбан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама