Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Курабийки с орехи и мармалад

Курабийки с орехи и мармалад

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. мас - разтопена
2 к.ч. кисело мляко
2 бр . ванилии
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
500 г брашно
1 к.ч. орехи - смлени
1/2 к.ч. кристална захар
мармалад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Курабийки с орехи и мармалад

Белтъкът от едното яйце отделяме за намазване на курабийките. Целите яйца и жълтъка, разбиваме с пудра захар и ванилии. Прибавяме към тях киселото мляко, предварително смесено с бакпулвер и сода за хляб. Наливаме и разтопена, охладена мас, разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, да замесим меко, не лепнещо тесто. Завиваме тестото с полиетиленово фолио и оставяме на стайна температура за 10 минути. После от тестото правим топчета, които притискаме с длани и слагаме в средата мармалад. Прегъваме като мидички и притискаме крайчетата с вилица. Слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио и мажем курабийките с разбит белтък. Ръсим със смесени кристална захар и смлени орехи. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.


Продукти: яйца, пудра захар, свинска мас, кисело мляко, ванилия, сода за хляб, бакпулвер, брашно, орехи, захар, мармалад

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Курабийки с орехи и сладко от боровинки
Сладки с мас
Сладки сърчица

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Курабийки с орехи и мармалад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама