Начало » Тестени изделия » Рецепти за Козунаци » рецепта Козунак с орехи

Козунак с орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 кубче прясна мая
1 к.ч. олио
3-4 с.л. маргарин
1 ч.ч. начупени орехи
щипка сол
брашно колкото поеме за меко тесто /около 1 кг./
2 праха ванилия
1 с.л. ром

за намазване на козунаците:
2 жълтъка
захар за поръсване
орехови ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята в хладкото мляко. Пресейте брашното и изсипете маята, яйцата, захарта и щипката сол. Добавете олиото, маргарина, ванилията и рома. Замесете меко тесто. Ударете го в плота около 100 пъти. Оставете го да втаса на топло. Разточете кори, наръсете ги със счукани орехи и увийте на руло. Сплетете по 2-3 плитки и оформете козунаците в тавичка. Намажете отгоре с жълтък, поръсете с кристална захар и гарнирайте с орехови ядки. Оставете отново да втаса. Печете във фурна по-продължително време на около 110-150 градуса.


Продукти: яйца, захар, прясно мляко, мая, олио, маргарин, орехи, сол, брашно, ванилия, ром

Тагове: Рецепти за Великден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Великденски козунак
Великденски козунак със стафиди

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Козунак с орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама