Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Козуначени венчета
Козуначени венчета
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г мая
700 г брашно
1 ч ч топло прясно мляко
100 мл вода за маята
50 г разтопено масло
щипка сол
120 г захар
2 яйца без един жълтък
ванилия
цветни захарни пръчици
Маята се разтваря във водата с 1 с л захар и 1 с л брашно и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме прясното мляко, разбитите яйца със захарта, сол, ванилия, разтопено масло. Замесва се меко тесто и оставяме на топло да втаса 40 мин.
Премесваме и се разделя на две равни части от едната е козуначената питка, а от втората половина са венчетата. За тях се разделя половината тесто на 12 равни части. Всяка се оформя с намаслени ръце на фитил. Два по два фитилите се усукват като въже и краищата се свързват. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене и се оставят още 20 мин. да втасат. Намазвам с разбит жълтък и поръсвам с цветни захарни пръчици.
Печем в загрята фурна до приятен златист цвят. Изваждат се в чиния, ако имате боядисани яйца поставете по едно в средата на всеки венец и сте готови. Втората половина тесто оформих на питка. Идеята за венчетата видях при ЕLTI, но рецептата е променена :) Да ви е сладко !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Козуначени венчета
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова