Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Козуначени венчета

Козуначени венчета

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
700 г брашно
1 ч ч топло прясно мляко
100 мл вода за маята
50 г разтопено масло
щипка сол
120 г захар
2 яйца без един жълтък
ванилия
цветни захарни пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята се разтваря във водата с 1 с л захар и 1 с л брашно и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме прясното мляко, разбитите яйца със захарта, сол, ванилия, разтопено масло. Замесва се меко тесто и оставяме на топло да втаса 40 мин.

Премесваме и се разделя на две равни части от едната е козуначената питка, а от втората половина са венчетата. За тях се разделя половината тесто на 12 равни части. Всяка се оформя с намаслени ръце на фитил. Два по два фитилите се усукват като въже и краищата се свързват. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене и се оставят още 20 мин. да втасат. Намазвам с разбит жълтък и поръсвам с цветни захарни пръчици.

Печем в загрята фурна до приятен златист цвят. Изваждат се в чиния, ако имате боядисани яйца поставете по едно в средата на всеки венец и сте готови. Втората половина тесто оформих на питка. Идеята за венчетата видях при ЕLTI, но рецептата е променена :) Да ви е сладко !


Продукти: мая, брашно, прясно мляко, вода, краве масло, сол, захар, яйца, ванилия, захарни пръчици

Тагове: Рецепти за Великден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Козуначни кифлички
Козуначена пита

Последни статии

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


чудничкооо



Ако желаете, може да сложите връзка към Козуначени венчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear