Начало » Тестени изделия » Рецепти за Козунаци » рецепта Козуначени охлювчета

Козуначени охлювчета

Разпечатай

от готварската книга на Мима Фортунова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 мл прясно мляко
3 яйца
1/2 пакетче краве масло (от пакетчета по 125 г)
1 пакетче суха мая
1 ванилия
1 каф.чашка захар кристална
брашно София Мел Класик
сусам за поръсване и кристална захар
яйце за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Замесваме еластично тесто като разтваряме маята в топло прясно мляко, добавяме захар, разтопено краве масло, ванилия и разбити яйца. Прибавяме брашно София Мел Класик, колкото е необходимо и замесваме тесто, което оставяме да втаса. От втасалото тесто оформяме охлювчета, които слагаме в тавичка. Намазваме отгоре охлювчетата с яйце, ръсим сусам и захар и оставяме да втасат. Изпичаме в загрята на 180 градуса фурна до готовност.


Продукти: прясно мляко, яйца, краве масло, мая, ванилия, захар, брашно, сусам

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Козуначени кифли от тефтера на баба
Козуначени венчета
Козуначни кифлички
Козуначни кифлички - II вид
Козуначени кифлички със стафиди

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Козуначени охлювчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама