Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки

Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. мармалад от сливи и ябълки на килограм /реже се от голям калъп/
2 1/4 ч.ч. брашно
1/3 кубче мая
1 яйце
100 мл прясно мляко
30 г масло
1/2 ч.ч. захар
яйце за намазване
захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки

Пресяваме брашното в купа. Стопляме си прясното мляко леко. Размиваме маята в топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното. Разбиваме 1 яйце. Размекваме си маслото. Аз ползвах немско. Прибавяме останалата захар, разбитото яйце, размекнатото масло. После прибавяме постепенно брашното и месим.

Върху набрашнен предварително плот си прехвърляме тестото и доомесваме. Тесто трябва да е меко. Покриваме го с кърпа за втаса за 40 мин. След това разточваме на кора. После режем триъгълници. В широката част, но всеки от триъгълниците слагам парче мармалад. Навиваме всички кифли. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене. Мармаладът е от сливи и ябълки на килограм /реже се от голям калъп, продават го в магазините/. За тази доза ни трябва 1 ч.ч. Аз преди това си го нарязах на пръчици. Сложих по две /вижда се на снимката как изглежда/.

Оставяме ги да втасат около 40 мин. Разбиваме 1 яйце. Трябва ни от него не повече от 1/2. Намазваме кифлите с яйцето с помощта на четка и поръсваме със захарта. Печем в предварително загрята на 180 г фурна до готовност. Като порозовеят, са готови. Стават вкусни кифли с мармалад. Хапваме с кафе.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама