Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Калцоне

Калцоне

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

около 500 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
4 с.л. олио
7 гр. суха мая
1 с.л. сол
1 ч.л. захар

за плънката
продукти по избор:
доматен сос
кашкавал
сирене-топено или не
гъби
шунка
царевица и други

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В топлото мляко разтваряте маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Покривате с фолио за свежо съхранение и оставяте около 15 минути, за да шупне маята. След това към сместа добавяте олиото и солта и прибавяте по малко от брашното, като се бърка/меси до пълното му поемане. Тестото не трябва да лепне. Готовото тесто намазвате с олио, за да не хваща коричка, и оставяте да втаса. Оформяте пиците, по желание може да ги намажете с разбит жълтък и капка олио и печете на 220 градуса.


Продукти: брашно, прясно мляко, олио, мая, сол, захар, доматен сос, кашкавал, сирене, гъби, шунка, царевица

Тагове: Италианска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно
Пица `Калцоне`

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар23 Септември 2015
Марияна Желева
Невероятен вкус!
Аватар16 Октомври 2014
Надя Недева
Обожавам я !



Ако желаете, може да сложите връзка към Калцоне


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама