Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Коледни пънчета

Коледни пънчета

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
3 яйца
150 г захар
100 г брашно
1 ванилена захар

за масления крем:

250 г масло
150 г пудра захар
1-2 с.л прясно мляко

за бисквитения пълнеж:
200 г смлени бисквити
200 г смлени орехи
3 с.л какао
100 г пудра захар
2-3 парченца настърган черен шоколад
2 с.л шипков мармалад (или друг по избор)
6 с.л сварено горещо кафе

за глазура:
50 г черен шоколад
2 с.л прясно мляко
2 с.л масло
кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледни пънчета

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете ванилената захар и брашното. Разбъркайте добре и изсипете сместа в застлана с хартия за печене тава. Изпечете блата на 180 градуса около 15-20 минути или до готовност (трябва да остане бял). Извадете блата и го завийте на руло с помощта на влажна кърпа. Оставете да се охлади напълно.

През това време разбийте маслото с пудрата захар и мляко на гладък крем. Всички продукти за пълнежа се смесват добре и към тях добавете половината от белият крем. Размесете много добре и оформете руло с дължината на блата. Завийте го в домакинско фолио и оставете в хладилника за 20-30 минути.

Намажете изстиналия блат с масления крем, в средата поставете бисквитеното руло. Завийте внимателно на стегнато руло.

Разтопете шоколада с млякото и маслото. Охладете леко и намажете цялото руло с глазурата. Оваляйте го в кокосови стърготини и завийте пак с фолио. Върнете в хладилника за няколко часа (може и за една нощ) да стегне. Нарежете рулото на парчета около 7-8 см, а след това по диагонал. Наредете готовите пънчета в подходяща чиния.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар27 Октомври 2016
Веселина Великова
Красота!
Чудесно предложение!



Ако желаете, може да сложите линк към Коледни пънчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама