Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Коледна торта с фондан

Коледна торта с фондан

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер (това е дозата за 1 блат, тортата е с 3 блата)

1 опаковка крем тирамису на д-р Йоткер

за шоколадовия ганаш:
100 мл. сладкарска сметана
200 гр. млечен шоколад
1/2 пакетче желатин

за сиропа:
1 к.ч. вода
1 и 1/2 к.ч. захар
1 ванилена захар

за масления крем:

125 гр. масло
1 ч.ч. пудра захар
1 жълтък
1 ванилия
500 гр. бяло захарно тесто (фондан) за покриване на тортата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиват се яйцата със захарта, добавят се брашното и бакпулвера. Сместа се изсипва във форма с диаметър 24 см. и се пече за 8 - 10 минути на 160 - 180 градуса. Така се приготвят и трите блата.

За шоколадовия ганаш:
Загрейте сметаната, добавете натрошения шоколад в нея и бъркайте до хомогенна смес. След като се е охладила добавете разтопения на водна баня желатин. Пригответе крема тирамису по указанието на опаковката.

Пригответе и сиропа:
Слага се водата да заври, добавя се захарта и се оставя да ври 5 мин. Сваля се от котлона и се добавя ванилената захар.

Маслен крем:
Разбиват се маслото и жълтъка, добавя се пудрата захар и накрая ванилията.

Сглобяване на тортата:
Сложете единия блат във форма с падащ борд, сиропирайте с част от охладения сироп (не прекалявайте, защото блатовете ще се разкашкат), покрийте с крем тирамису, сложете втория блат и пак сиропирайте. Покрийте с шоколадовия ганаш, сложете третия блат и сиропирайте, покрийте тортата със свежо фолио и оставете за няколко часа в хладилник (най - добре за една нощ). Свалете ринга на формата и измажете тортата с масления крем от всички страни (трябва да е максимално равна). Разточете захарното тесто и изрежете кръг с диаметър 30 см. Покрийте внимателно тортата и изгладете стените, декорирайте по желание.


Продукти: яйца, захар, брашно, бакпулвер, крем тирамису, сметана, шоколад, желатин, вода, ванилена захар, краве масло, пудра захар, ванилия, захарен фондан

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Коледна торта

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много е красива!



Ако желаете, може да сложите връзка към Коледна торта с фондан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама