Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Коледна торта с фондан

Коледна торта с фондан

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер (това е дозата за 1 блат, тортата е с 3 блата)

1 опаковка крем тирамису на д-р Йоткер

за шоколадовия ганаш:
100 мл. сладкарска сметана
200 гр. млечен шоколад
1/2 пакетче желатин

за сиропа:
1 к.ч. вода
1 и 1/2 к.ч. захар
1 ванилена захар

за масления крем:

125 гр. масло
1 ч.ч. пудра захар
1 жълтък
1 ванилия
500 гр. бяло захарно тесто (фондан) за покриване на тортата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледна торта с фондан

Разбиват се яйцата със захарта, добавят се брашното и бакпулвера. Сместа се изсипва във форма с диаметър 24 см. и се пече за 8 - 10 минути на 160 - 180 градуса. Така се приготвят и трите блата.

За шоколадовия ганаш:
Загрейте сметаната, добавете натрошения шоколад в нея и бъркайте до хомогенна смес. След като се е охладила добавете разтопения на водна баня желатин. Пригответе крема тирамису по указанието на опаковката.

Пригответе и сиропа:
Слага се водата да заври, добавя се захарта и се оставя да ври 5 мин. Сваля се от котлона и се добавя ванилената захар.

Маслен крем:
Разбиват се маслото и жълтъка, добавя се пудрата захар и накрая ванилията.

Сглобяване на тортата:
Сложете единия блат във форма с падащ борд, сиропирайте с част от охладения сироп (не прекалявайте, защото блатовете ще се разкашкат), покрийте с крем тирамису, сложете втория блат и пак сиропирайте. Покрийте с шоколадовия ганаш, сложете третия блат и сиропирайте, покрийте тортата със свежо фолио и оставете за няколко часа в хладилник (най - добре за една нощ). Свалете ринга на формата и измажете тортата с масления крем от всички страни (трябва да е максимално равна). Разточете захарното тесто и изрежете кръг с диаметър 30 см. Покрийте внимателно тортата и изгладете стените, декорирайте по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много е красива!



Ако желаете, може да сложите линк към Коледна торта с фондан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама