Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Коледна торта
Коледна торта
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
6 яйца
120 гр. пудра захар
2 с.л. какао
120 гр.брашно
1 бакпулвер
ванилия
за шоколадовия крем:
400 гр.цедено кисело мляко
150 гр. шоколад
ягоди
за масления крем:
140 гр. масло
300 гр. пудра захар
1 с.л. прясно мляко
За блата: Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Брашното се смесва с какаото, бакпулвeра и ванилията и се пресява. Брашнената смес се прибавя постепенно и при постоянно бъркане към яйцата до получаване на хомогенна смес. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30мин., след което се оставя да изстине добре.
За шоколадовия крем: Шоколадът се разтапя на водна баня. Цеденото мляко (на стайна температура) се добавя към шоколада и се бърка до получаване на хомогенна смес. Ягодите се нарязват.
За масления крем: Маслото се разбива и към него постепенно се добавят захарта и млякото, докато продуктите се смесят напълно. Блатът се разрязва на 3 и се редят ред блат, ред шоколадов крем и ред ягоди. Отгоре и отстрани тортата се намазва с масления крем, след което се слага фондан (рецепта за фондан).
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Коледна торта
От форум:
От друг сайт: