Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледна приказка с локумки

Коледна приказка с локумки

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г брашно
200 г свинска мека мас
2 ванилии
1 яйце
100 г пудра захар
1 ч л бакпулвер
1 кутия цветен локум, нарязан на парченца
орехова ядка, нарязана на тънко
1 с л разтопен шоколад за рисуване
пудра захар за поръсване
настъргана кора от лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В средата на брашното в купа сипваме разтопената мас и разбиваме с пудра захар до побеляване. Добавят се леко разбито яйце, ванилията, настърганата кора от лимона и се разбърква. Накрая в брашното сипваме бакпулвера и с вилица загребваме от него докато се получи гъста каша, после замесваме на тесто. Увива се във фолио и се оставя за 30 минути на хладно.

Разделих на две топчета. Всяко се разточва на тънка кора и се изрязват фигурки по избор. Аз изрязах сърца - едно по-малко и едно с по-голям размер. Върху малкото сърце поставих парченце от локума и от ореховата ядка. Отгоре се захлупва с по голямата форма и в краищата се притиска. По същия начин се приготвят и цветя, листа и др. Изрязах и еленчета и елхички.

Всички формички се нареждат в широка тава. Печем на 180 градуса около 10-12 минути. Изваждат се и се оставят в тавата за 2-3 минути, защото са много крехки. После се нареждат върху хартия и поръсваме с пудра захар. От разтопения шоколад с дървено шишче се рисуват елените. Нареждаме в поднос и моята КОЛЕДНА ПРИКАЗКА С ЛОКУМКИ Е ГОТОВА :)))
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!


Продукти: брашно, свинска мас, ванилия, яйца, пудра захар, бакпулвер, локум, орехи, шоколад, лимони

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Локумки
Локумки
Локумки с бяло вино
Сладки с мас
Коледни сладки

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Коледна приказка с локумки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear