Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Коледен венец и охлюви с канела

Коледен венец и охлюви с канела

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 гр мая
200 г бяло брашно
500 г типово брашно
50 г краве масло
100 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл хладка вода за маята
 1 яйце
1 с л настъргана и ситно нарязана кора от портокал

плънка:
50 г масло
50 г захар
1 с л канела
50 г течен шоколад

за украса:

лешници
червени боровинки
захарни снежинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледен венец и охлюви с канела

Маята се активира, замесваме меко тесто с двата вида брашно и оставяме да втаса. Отделя се топче с големина на портокал. Разточва се, намазва се с масло като филия, отгоре с течен шоколад и се навива на руло. Нарязва се на охлюви, нареждат се в тава върху хартия. Голямото топче тесто се разточва на голям правоъгълник, намазваме с масло и поръсваме със смес от захар и канела. Навива се руло, срязваме през средата по дължина. Двата фитила се усукват и оформяме венец. Украсява се с боровинки, снежинки и др. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути.
Вкусна и ароматна КОЛЕДА !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Коледен венец и охлюви с канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама