Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Кодрит кадир

Кодрит кадир

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За карамела:
5 с.л. захар

За крем карамела:
6 яйца
900 мл. прясно мляко
200 гр. захар
1 ванилия

За блата:
1 яйце
100 мл. прясно мляко
100 гр. захар
100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2.с.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кодрит кадир

Захарта се карамелизира във формата, и се оставя да изстине хубаво. Яйцата се разбиват със захарта, добавят се прясното мляко и ванилията. Яйчената смес се изсипва върху хубаво изстиналия карамел, след това на тънка струя се добавя тестото. Пече се на водна баня около 50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изчаква се да изстине, поставя се в хладилник за едно денонощие.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар17 Март 2012
Radka Petrova
Много вкусен сладкиш, ще пусна снимки на моето изобретение от миналата година. Стана невероятно, но за мен остана само една вилица да го опитам. Аз го бях открила със заглавие: Арабска торта с крем карамел, но в продуктите няма изменение. Заслужава си и другите да го опитат.
Аватар08 Февруари 2012
Нина Райчева
Свекърва ми приготвя този десерт и е много, много вкусен. Не знаех, че се казва така, но всъщност само вкусът има значение :)



Ако желаете, може да сложите линк към Кодрит кадир


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама