Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Клонки

Клонки

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 ч.ч. брашно
100 мл. олио
200 мл. вода
1/2 кубче мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
6 бр. кренвирши

за намазване:
1 с.л. масло 
1 жълтък

за поръсване:
сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресявам брашното в купа. Правя кладенче. Чуквам яйцето. Прибавям маята към леко стоплената вода и размивам заедно с захарта и 1 с.л брашно. Добавям олиото и солта. Замесвам тестото. Набрашнявам плота и го доомесвам. Оставям го завито на топло да втаса за 30-40 мин. След като втаса го разделям на 6 части. Всяка част я разточвам върху набрашнен плот с форма на правоъгълник. Формата трябва да е достатъчна, за да завием кренвирша само веднъж, а краищата на тестото да ги притиснем от единия до другия край. Получената закуска с помощта на нож режем на шайби на равно разстояние изцяло покрития кренвирш без притиснатото тесто. След това обръщаме шайбата с кренвирша и тесто така, че да легне в ляво, другата завиваме в дясно, после пак в ляво и така последното кръгче да е в началото, като център.

Внимателно слагаме закуските в тава, застлана с хартия за печене. Получават се закуски с наредени кръгчета. Оставяме да втасат на топло за 30 мин. В отделна купичка разбивам добре жълтък с размекнато масло. Вече втасали мажем с разбития жълтък и маслото с помощта на четка тестената част. Поръсваме тестото със сусам или ръсеница. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като се опекат ги поднасяме с компот.


Продукти: брашно, олио, вода, мая, захар, сол, яйца, кренвирши, краве масло, сусам

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кренвиршки
Кренвиршки - II вариант
Кренвиршки със семена

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Клонки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама