Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кисело зеле с боб

Кисело зеле с боб

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. сух боб
1 кисела зелка
10 с.л. олио
3 с.л. червен пипер
1 глава лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бобът се слага да се вари, като след като заври се сменя водата един път. Отцежда се когато е готов. Зелето се нарязва и се слага в тенджера с малко вода или зелев сок да се вари. Не трябва да се вари много, трябва да остане хрупкаво. Смесва се с боба. Отделно се прави запръжка, като в олиото се изпържва ситно нарязаният лук и в него се прибавя червеният пипер. Запръжката се сипва при зелето и боба, разбърква се и е готово.


Продукти: боб, зеле, олио, червен пипер, лук

Тагове: Рецепти за Бъдни вечер, Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Това е едно от любимите ми ястия!Само че обикновено използвам случая, когато единия ден съм готвила примерно зеле, на следващия ден готвя боб-яхния и омешвам със зелето. :))))
Аватар08 Декември 2011
Илияна Димова
Много вкусно ястие!


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Кисело зеле с боб


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама