Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Вкусни кифли с локум

Вкусни кифли с локум

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
1 1/2 ч.ч прясно мляко
1 ч.ч захар
1 кубче мая
1 кг. брашно пресято
1 ч.ч меко краве масло /аз ползвам немско/
1 яйце за намазване
захар за поръсване
локум - 2 кутийки /аз ползвам български/
1 лимонена есенция

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното. Затопляме леко млякото. Разбиваме яйцата със захарта. Маята размиваме в съд с прясното мляко, супена лъжица захар и супена лъжица брашно. Чакаме да шупне добре на топло. Прави се кладенче в брашното. Изсипваме всички продукти и есенцията. Месим продължително. Тестото, което се е получило прехвърляме в съд, намазваме го леко с олио или масло /топката тесто/. Завиваме го с кърпа и отгоре с одеяло в топла стая за час. След като обемът е удвоен го взимаме и месим още веднъж.

Набрашняваме си леко масата, на която ще точим. С точилка разточваме кръг. Режем го на триъгълници. В широката част слагаме локумче, което с ръце сме удърпали леко. Навиваме кифлите. Нареждаме ги в намазана с масло или олио тава и поръсена с брашно. Оставяме да втаса още 1 1/2 ч. Като видим, че са се уголемели мажем с разбито яйце и посипваме със захар. Печем на 180 гр. в предварително загрята фурна. За да са по-меки отдолу, аз слагам купичка с вода на дъното на фурната, парата отива нагоре към тавата и стават по меки.


Продукти: яйца, прясно мляко, захар, мая, брашно, краве масло, локум, лимонена есенция

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кифли с локум
Кифлички с локум
Кифлички
Кифлички с мармалад

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Вкусни кифли с локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама