Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с бяла глазура
Кекс с бяла глазура
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 яйца
1 ч ч захар
1 ч лимонада
1 пакет бакпулвер
1/2 ч ч олио
2 ч ч брашно
1 с л какао за шарката
за намазване:
100 г течен шоколад
2 белтъка
1 к ч пудра захар
1 ч л лимонов сок
зрънца от нар
Разбиват се яйцата със захарта, добавят се олиото, лимонадата и брашното с бакпулвера. Всичко се разбърква на кексова смес. В намаслена и набрашнена форма сипваме половината от кексовата смес, в останалата се добавя какаото и се разбърква. Сипва се отгоре бялата смес и с вилица се правят кръгове за шарката.
Печем в загрята 170 градуса до суха клечка. Изважда се кекса в чиния и щом се охлади се залива с разтопен шоколад. Разбиват се белтъците с пудрата захар и капки лимонов сок. Заливаме отгоре така, че да се стича надолу белтъчната глазура Украсяваме със зрънца от нар и оставяме да стегне. Бързо и вкусно кексче !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с бяла глазура
От форум:
От друг сайт: