Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Кекс `Болонезе`

Кекс `Болонезе`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 оп.спагети
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
250 гр кайма
1 буркан домати
200 мл сметана
2 яйца
50 гр кашкавал
чубрица
босилек
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се разбъркват с яйцата и сметаната. Лукът и чесънът се задушават, прибавя се каймата и се бърка, докато стане на трохи. Добавят се доматите (без течността от буркана) и подправките. Задушава се още 10 минути и се сваля от огъня.

На дъното на кексова форма (силиконова), се изсипват 1/2 от спагетите. Отгоре се разстила плънката и се покрива с останалите спагети. Запича се в загрята фурна до порозовяване на спагетите. Изважда се от фурната, охлажда се няколко минути и се обръща в подходяща чиния. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се декорира по желание.


Продукти: спагети, лук, чесън, кайма, домати, сметана, яйца, кашкавал, чубрица, босилек, сол

Тагове: Италианска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Спагети ала `Болонезе`
Спагети `Болонезе` (Spaghetti alla Bolognese)

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар18 Декември 2012
Надя Недева
Изглежда много добре !
Аватар08 Декември 2012
Нина Райчева
Страхотно!
Аватар03 Декември 2012
Красимира Крумова
Красота! :)
Аватар03 Декември 2012
Илияна Димова
Прекрасно предложение!



Ако желаете, може да сложите връзка към Кекс `Болонезе`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear