Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Кебап със свинско месо

Кебап със свинско месо

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 г свинско месо
2 големи глави лук
3 скилидки чесън
щипка канела
щипка чубрица
1/2 ч л мащерка
1/2 ч л червен пипер
5 с л зехтин
2 с л доматено пюре
100 мл червено вино
сол и черен пипер на вкус

гарнитура:
1 ч. ч. ориз
1 зеленчуков бульон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесват се счукания чесън, канела, червен пипер, мащерка, чубрица,1 с. л. зехтин, сол и черен пипер на вкус и разбъркваме в малка купа. В тиган се загрява зехтин или олио и в него се запържват кубчета свинско месо. След като хванат хубав загар ги слагаме в отделен съд. В същата мазнина, ако е малко се сипва още 1-2 с. л., задушаваме нарязания на едри парчета лук. Щом добие златист цвят сипваме подправките и разбъркваме. Връщаме месото в тигана, добавяме доматеното пюре и виното. Разтваря се бульона с 1 л. вода и сипваме около 600 мл, течността да покрие месото и лука. Разбърква се, овкусяваме със сол и черен пипер. Вари се на тих огън до готовност на месото, ако е нужно се долива още бульон. През това време сваряваме ориза в подсолена вода и добавяме 1 с. л. масло. Сервираме кебапа с гарнитура ориз със соса от готвенето и поръсено с магданоз. Добър апетит !


Продукти: свинско месо, лук, чесън, канела, чубрица, мащерка, червен пипер, зехтин, доматено пюре, червено вино, сол, черен пипер, ориз, зеленчуков бульон

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Свински кебап с вино

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кебап със свинско месо


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear