Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Катми със суроватка

Катми със суроватка

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 литра суроватка
1/2 кубче мая за хляб
1 равна супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
3 яйца
1 чаена лъжичка сода за хляб
около 1,5 кг брашно
200-300 мл. разтопена свинска мас
парче сланина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Катми със суроватка

Маята със солта и захарта се разтварят в 2-3 супени лъжици хладка вода или суроватка. От суроватката и брашното се прави гъста каша, по-гъста от боза, почти като кексово тесто. Към тази каша се прибавя сместа от маята и захарта, похлупва се съдът с капак, завива се с одеало или нещо друго и се оставя на стайна температура да втаса, за около 1-1,5 часа. Съдът трябва да е 3 пъти по голям от сместа, за да има място да бухне.

Яйцата се слагат до съда със сместа, за да имат еднаква температура. След като тестото втаса, прибавят се разбитите яйца, към които е прибавена содата. Сместа е готова. Загрява се глинен или чугунен сач, а може и тиган, когато е готов се взема парчето сланина и се намазва с него, след това се изсипва необходимото количество смес. Пекат се като палачинки, но са по-дебели. Готовите катми се намазват и от двете страни с разтопената мас. ПРИЯТЕН АПЕТИТ.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Март 2012
Nikolai Lukov
Това са най-крехките катми



Ако желаете, може да сложите линк към Катми със суроватка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама