Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Картофена роза

Картофена роза

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг картофи
1 глава лук
350 г свинско месо
150 г гъби
1 яйце
подправки и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Картофите се сваряват в подсолена вода. Белят се и още топли се намачкват с малко сол на вкус (може да се прибави малко масло). Месото се нарязва на малки парченца и се запържва в сгорещена мазнина. Добавят се лукът и гъбите. Прибавят се подправки на вкус и се разбърква. Оставете да се охлади.

Започнете оформянето на розата. В йенска тавичка или друг подходящ съд се сипва малко мазнина на дъното. Слага се от картофеното пюре, като се разстила леко, изсипва се в средата плънката, пак от пюрето и се оформя на купол (къртичина). Взимат се топчета от пюрето. С мокри ръце се оформят на питки и се залепят към конуса от пюре последователно, като леко се застъпват, а краищата се извиват леко навън.Така се правят листенцата на розата, докато свърши пюрето. Отгоре се залива с разбито яйце. Пече се на 180-200 градуса, докато придобие златист цвят.


Продукти: картофи, лук, свинско месо, гъби, яйца, подправки, сол

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (8)


Много красиво поднесено!
Аватар24 Юни 2013
Galya Vulcheva
Сполучливо на вкус и на външен вид, а и продуктите са достъпни - поздравления за идеята
Много идейно!
Красота...
Аватар21 Април 2013
Илияна Димова
Добавих към любими рецепти !
Оригинално предложение!
Аватар17 Април 2013
Илияна Димова
Много красиво, а сигурно и много вкусно ястие!
Аватар17 Април 2013
Az-gotvia.bg
Много е красива, вероятно и вкусна!



Ако желаете, може да сложите връзка към Картофена роза


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама