Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Какаова торта

Какаова торта

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
3 яйца
350 гр. кисело мляко
1/2 с.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
3 с.л. олио
4 с.л. какао
2 прахчета ванилия
250 гр. брашно

за крема:
500 мл прясно мляко
300 мл вода
1 ч.ч. захар
2 пакета нишесте "Какао"

за глазура:

1 пакет шоколадов крем без варене на Д-р Йоткер

за гарниране:
кора от 1 лимон
3 блокчета Кит-кат
200 мл сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, киселото мляко, содата бикарбонат, ванилията и разбъркайте. Прибавете брашното, какаото и бъркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на три части и изпечете блатове.

Смесете млякото, водата, захарта и сложете да заври. Разбийте нишестето с 1/2 ч.ч. вода и го прибавете към врящата смес, при непрекъснато бъркане.

Намажете блатовете с крема и сглобете тортата.

Разбийте крема без варене по указанията пакетчето начин. Глазирайте горния блат. Разбийте сметаната с миксер и украсете. Поръсете с настъргани лимонови корички. Настържете блокчетата Кит-кат на едро ренде и декорирайте блатовете. Охладете за около час преди консумация.


Продукти: яйца, кисело мляко, сода бикарбонат, захар, олио, какао, ванилия, брашно, прясно мляко, вода, нишесте, шоколадов крем, лимони, сметана

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Шоколадова торта

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар07 Август 2013
Даниела Иванова
много вкусно............



Ако желаете, може да сложите връзка към Какаова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear