Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Какаов крем

Какаов крем

Разпечатай

от готварската книга на Гергана Коджабашийска

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно /4 равни супени лъжици/
1л. прясно сварено мляко
2-3 с.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Отделете белтъците от жълтъците и разбийте с миксер добре. Прибавете захарта и отново разбийте. След това се добавят жълтъците при работещ миксер. Намалете скоростта на миксера и добавете брашното. Отново разбийте добре. Добавете какаото, отново при по - бавни обороти на миксера. След като се получи еднородна смес, добавете прясното мляко, което предварително е сварено и охладено. Разбъркайте за няколко минути отново с миксера. След това поставете сместа върху котлона и оставете да се сгъсти на бавен огън /по същия начин, по който сгъстявате обикновеното нишесте/. След като кремът е готов, изсипете в подходящи купички и поставете в хладилника.


Продукти: яйца, захар, брашно, прясно мляко, какао

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Ако желаете, може да сложите връзка към Какаов крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама