Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ябълков пирог - II вариант
Ябълков пирог - II вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
250 гр захар
500 гр брашно
1 бакпулвер
100 гр кисело мляко
150 гр масло
500 гр ябълки
канела
Жълтъците се разделят от белтъците и се разбиват със захарта (150 гр). Прибавя се маслото, разбива се добре, после млякото и накрая пресятото брашно с бакпулвера. Измесва се хубаво и меко тесто, отделя се една малка топка от него и се оставя в камерата да стегне. Останалото тесто се оформя като блат по стените и дъното на формата. Отгоре настържете ябълките и поръсете с канелата. Разбийте белтъците на пухкав сняг, заедно с останалата захар (100 гр). Покрийте ябълките с него. Отгоре се настъргва тестото от хладилника и се пече на 180 гр. до готовност. Може да се направи и в по-малка форма (22 см) с половината продукти.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пирог - II вариант
От форум:
От друг сайт: