Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Ябълков пай - IV вариант

Ябълков пай - IV вариант

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Перфанова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за основата:
100 г краве масло (на стайна температура)
120 г пудра захар
1 яйце
140 г брашно
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер

за плънката:
4 сладко-кисели ябълки
20 г краве масло
1 ч. л. канела

за маслените трохи:

180 г брашно
120 г краве масло (на стайна температура)
160 г пудра захар
1 ч. л. бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят в маслото, заедно с канелата, докато омекнат леко. Дърпат се от огъня и се охлаждат.

Захарта и маслото за основата се разбиват, прибавя се яйцето и отново се разбива. Сипват се брашното, ванилията и бакпулверът и се разбърква с шпатула.

Сместа се изсипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см, оставя се за 10 минути във фризер, след което отгоре се слагат ябълките.

Маслените трохи се приготвят като маслото и захарта се разбиват, добавят се бакпулверът и брашното и се разбърква. Сместа се разпределя върху сладкиша.

Паят се пече 35 минути в загрята на 160 градуса фурна.


Продукти: краве масло, пудра захар, яйца, брашно, ванилия, бакпулвер, ябълки, канела

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Ябълков пай
Ябълков пай - II вариант
Ябълков пай - III вариант
Ябълков пай с канела
Ябълков пай с бутер тесто

Последни статии

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Ябълков пай - IV вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear