Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Ябълков пай - III вариант
Ябълков пай - III вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
настъргана лимонова кора
няколко щипки канела
щипка бакпулвер за брашното
50 гр. пудра захар за поръсване
олио
Обелват се измитите 3 бр. ябълки. Нарязват се на тънки парчета и се нареждат в намазнена тава, така че да се покрие дъното. Запичат се на 180 C до омекване.
През това време се разбиват 3 яйца с 1 ч.ч захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио.
Вадим тавата от фурната със запечените ябълки. Изсипваме върху тях равномерно сместа. Печем на вентилатор, горен и долен реотан за около 25 мин. Проверяваме с шиш дали е суха и изпечена сместа. Чакаме да изстине и обръщаме върху поднос.
Докато е топло наръсваме с пудра захар, канела и настъргана лимонова кора. Равномерно с пудрата захар, за да попие еднакво навсякъде и сладкиша да добие този вид. Приятен апетит!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пай - III вариант
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева