Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери - III вариант

Еклери - III вариант

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 л. вода
1 к. ч. олио
800 гр. брашно
12 яйца
100 гр. захар

За ваниловия крем:

2 л. прясно мляко
12 с.л. брашно
6 жълтъка
захар на вкус
3 ванилии
1 пакетче краве масло ( 125 гр. )

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Водата се слага в тенджера заедно с олиото и захарта, щом заври се добавя брашното, сваля се от котлона и се бърка енергично с дървена лъжица, докато брашното поеме всичката вода и се получи гладко тесто. Оставя се да изстине и след това към него се добавят яйцата, отново се бърка докато се получи тесто с еднородна консистенция. В намаслена тава се шприцоват еклерите, аз ги правя във форма на пръчици и се пекат се на 200 – 220 градуса.

Щом са изпечени всичките еклери се изчакват да изстинат, изрязват се по дължина от едната страна и се пълнят с ванилов крем, който се приготвя по следния начин:

Млякото се сварява и подслажда на вкус. Жълтъците се разбиват и смесват с 300 мл. от млякото и брашното. Трябва да се получи гладка смес, която се сипва бавно и на тънка струя при непрекъснато бъркане в млякото, слага се на котлона и се вари на слаб огън докато се сгъсти. Накрая се слагат ванилиите и кравето масло. По желание еклерите може да се полеят с течен шоколад.


Продукти: олио, брашно, яйца, захар, прясно мляко, брашно, ванилия, краве масло

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар03 Февруари 2012
Нина Райчева
Изглеждат страшно вкусни! Обичам еклери, но ми се струват много трудоемки за приготвяне, затова си купувам готови :)



Ако желаете, може да сложите връзка към Еклери - III вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear